Польща сприяє врегулюванню ситуації на Близькому Сході – Дуда

Польща сприяє врегулюванню ситуації на Близькому Сході – Дуда

Укрінформ
Варшава робить усе можливе для ведення нормального близькосхідного мирного процесу.

Про це під час прес-конференції з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном в Єрусалимі заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує РАР.

“Польща, насамперед, сприяє з одного боку Ізраїлю, але з іншого боку також весь час дуже активно сприяє близькосхідному мирному процесу. Ми дуже хочемо, аби у цьому дуже важливому місці світу, де відносини часто є дуже складними, щоб вони відбувалися із взаємною повагою народів, а також з врахуванням взаємних потреб, потреб через переговори і діалог”, - наголосив Дуда.

Він додав, що це має відбуватися без тиску третіх країн.

Дуда наголосив, що Польщу та Ізраїль об’єднує більш ніж тисячолітня історія, євреї брали участь у формування польської культури та держави, а народжені в Польщі євреї потім будували єврейську державу.

Президент Польщі висловив задоволення з приводу хорошої співпраці обох держав у сфері новітніх технологій й інноваційної економіки.

Дуда звернув увагу, що під час візиту до Ізраїлю його супроводжують представники польських стартапів, які прибули для пошуків потенційних партнерів. Він висловив сподівання, що його візит буде важливим не лише з політичної, але й економічної сторони.

У свою чергу, Рівлін зауважив, що Польща була першою країною, яку він відвідав у ранзі президента. За його словами, зустрічі з представниками польської влади завжди були плідними.

Як повідомлялося, в рамках візиту на Близький схід Дуда у середу відвідає Палестину, де зустрінеться з президентом Махмудом Аббасом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-