Фахівці назвали найбільш вірогідну причину катастрофи під Бішкеком

Фахівці назвали найбільш вірогідну причину катастрофи під Бішкеком

Укрінформ
За попередніми даними фахівців, вантажний літак Boeing 747 турецької авіакомпанії ACT Airlines неподалік від Бішкека розбився через помилку пілотів.

Про це на брифінгу повідомив перший віце-прем'єр-міністр КР Мухамметкалий Абулгазієв, інформує K-NEWS.Kg.

«За попередніми даними фахівців, це була помилка пілотів», - підкреслив Абулгазієв.

В інтерв'ю журналістам він також зазначив, що доки рано говорити, з чиєї вини сталася аварія, оскільки розслідувати катастрофу буде міжнародна комісія.

«Вантажний літак прямував за маршрутом Гонконг - Бішкек - Стамбул. До Киргизстану він приземлився на дозаправку. У 7:07 екіпаж отримав дозвіл від диспетчерів аеропорту на посадку. Погодні умови дозволяли приземлення. До цього в умовах туману здійснили посадку 11 літаків», - сказав перший віце-прем'єр.

Міжнародний аеропорт «Манас» на даний момент не приймає і не випускає повітряні судна, повідомляє прес-служба повітряної гавані.

Раніше повідомлялося, що літак не зміг вписатися в посадочну смугу аеропорту.

Як повідомлялося, вантажний літак компанії Turkish Airlines розбився 16 січня в 07:31 за місцевим часом в селі Дача-Суу в Сокулукському районі Чуйскої області Киргизстану. Літак впав на житлові будинки. За останніми даними, в результаті катастрофи загинуло 35 осіб (за інформацією МНС - 37 осіб).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-