У Бразилії в'язні захопили тюрму й убивають один одного

У Бразилії в'язні захопили тюрму й убивають один одного

Укрінформ
У місті Натал на північному сході Бразилії ув'язнені захопили виправну установу "Алькакузе".

За даними поліції, під час зіткнень щонайменше троє в'язнів були обезголовлені, загалом же загинули 10 людей, повідомляє ВВС Україна.

Заворушення сталися внаслідок конфлікту між різними угрупованнями ув'язнених.

"Загиблих багато. Але ми зараз просто не може потрапити до в'язниці", - визнав майор Веллінгтон Каміло, керівник пенітенціарної системи штату Ріу-Гранді-ду-Норті. Точних даних про кількість жертв у поліції поки немає.

Каміло наголосив, що втекти нікому з ув'язнених не вдалося. За його словами, поліція спробує потрапити до виправної установи на світанку. Зараз поблизу будівлі зібралися десятки родичів ув'язнених, які очікують інформації про своїх близьких.

Заворушення почалися у суботу вдень, коли ув'язнені, що входять до одного з найбільших злочинних угруповань країни, атакували іншу групу арештантів в одному з блоків в'язниці. Зовні були чутні вибухи і постріли.

Заворушення в "Алькакузе" стали вже третім великим бунтом у Бразилії цього року. На початку січня близько ста ув'язнених загинули під час зіткнень у тюрмах штатів Амазонас і Рорайма.

Заворушення траплялися у переповнених та частково контрольованих злочинними угрупованнями бразильських в'язницях і раніше. Але зараз масштаби насильства, зокрема, у в'язниці штату Амазонас, змусили уряд Бразилії оголосити про реформу пенітенціарної системи.

Влада має намір побудувати ще п'ять в'язниць особливого режиму охорони і створити спеціальні підрозділи для придушення діяльності банд у виправних установах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-