У США погрожують посадити топ-менеджера Volkswagen на 169 років

У США погрожують посадити топ-менеджера Volkswagen на 169 років

Укрінформ
Топ-менеджеру німецького автоконцерну, заарештованому в США у справі дизельгейту, загрожує 169 років в'язниці.

Про це із посиланням на окружний суд Детройта повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 "Колишньому менеджеру VW Оліверу Шмідту загрожує до 169 років ув'язнення в Америці", - інформує ЗМІ. На практиці це означає довічне ув'язнення.

 Як раніше повідомляв Укрінформ, Шмідта затримали минулої суботи в Майамі, де проводив відпустку, безпосередньо перед вильотом до Німеччини.  

 Суд відмовився випустити його під заставу з причини "великої небезпеки того, що він зникне".

Олівер Шмідт з 2012 по початок 2015 року працював на представництві підприємства в Мічігані, відповідав за контакти з американськими регуляторними органами з питань екологічних стандартів. Пізніше займався, у тому числі, пошуком технологічних рішень щодо зменшення шкідливих викидів в атмосферу. Тепер США звинувачують його в обмані держави.

Окрім Шмідта, влада США звинувачує в причетності до "дизельгейту" ще п'ятьох колишніх або діючих топ-менеджерів VW. Усі вони знаходяться в Німеччині і навряд чи ризикнуть кудись виїхати, принаймні, найближчим часом. Влада навряд чи віддасть їх в руки американським прокурорам.

Цього тижня німецький автоконцерн досяг домовленості з американською стороною про суму штрафу щодо дизельного скандалу, яка становить 4,3 млрд доларів. При цьому виробник мав ще і повністю визнати свою провину.

А загальна сума штрафних санкцій, які Volkswagen AG вже виплатила і ще виплатить в одній лише Америці - владі і клієнтам - перевищує 22 млрд доларів.

Американська влада викрила в 2015 році найбільшого європейського автовиробника в шахрайстві з рівнем вихлопних газів, що дістало назву "дизельгейту". Це стосувалося 11 мільйонів автомобілів в усьому світі (з яких всього 600 тис. в США), на яких було встановлено обладнання, яке майже в 40 разів занижує показники вихлопів. Окрім багатомільярдних збитків, ця історія коштувала концерну також величезних репутаційних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-