Австралія та Японія обговорять порятунок Транстихоокеанського партнерства

Австралія та Японія обговорять порятунок Транстихоокеанського партнерства

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе відвідає Австралію в рамках шестиденного регіонального турне, яке він розпочав 12 січня ц. р. та яке спрямоване на зміцнення співпраці з країнами регіону (Австралією, Філіппінами, Індонезією та В'єтнамом) на фоні ескалації напруженості та зростаючих протистоянь між США та Китаєм в регіоні.

Про це повідомляє видання The Australian.

Очікується, що у ході турне Сіндзо Абе зосередить свою увагу на обговоренні питань щодо ратифікації угоди про Транстихоокеанське партнерство та переговорного процесу навколо укладення угоди про Всеохоплююче регіональне економічне партнерство (Regional Comprehensive Economic Partnership - RCEP). Окрім того, Сіндзо Абе має намір наголосити на важливості посилення співробітництва країн регіону зі Сполученими Штатами з метою підтримки миру і стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та забезпечення верховенства права і свободи навігації у Південно-Китайському морі.

Враховуючи той факт, що цього року Філіппіни будуть приймати саміт АСЕАН, а В’єтнам - саміт АТЕС, глава японського уряду оголосить про готовність офіційного Токіо сприяти успішному проведенню вищезазначених важливих заходів.

Експерти вважають, що візит дасть Канберрі й Токіо можливість обговорити заходи безпеки, пропонуючи широкі можливості для більш тісної співпраці в розвитку морського спостереження і протичовнових можливостей ведення війни, а також вивести на новий рівень оборонну співпрацю, після спаду останньої, продиктованого наданням Австралії переваги Франції перед Японією у великому оборонному контракті на будівництво підводного флоту Австралії.

Разом з тим екологічні організації Австралії закликали Малкольма Тернбулла звернути увагу його японського колеги на проблему полювання на китів у водах поблизу Антарктиди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-