У Данії пропонують блокувати доступ до сайтів з пропагандою тероризму

У Данії пропонують блокувати доступ до сайтів з пропагандою тероризму

Укрінформ
Міністерство юстиції Данії у четвер оприлюднило план, покликаний допомогти в боротьбі проти радикалізації громадян шляхом пропаганди в інтернеті.

Про це повідомляє The Local.

"Міністерство оголосило план із чотирьох пунктів, який включає в себе блокування доступу до веб-сайтів з "пропагандою терористичних організацій", - йдеться у повідомленні.

Так, у законопроекті, поданому до парламенту, міністерство пише, що рішення щодо блокування деяких веб-сайтів виноситиметься "за рішенням суду після запиту поліції".

Інші елементи законопроекту включають у себе пропозиції стосовно визначення терористичної пропаганди кримінальним злочином, а також щодо проходження радикально налаштованих ув'язнених так званої "програми виходу" як умови для їх умовно-дострокового звільнення.

У міністерстві також підкреслили, що заходи, включені до плану уряду, призначені для боротьби із "серйозною загрозою для нашого вільного і відкритого суспільства, до якого проникають радикально налаштовані ісламісти, які зазнали впливу терористичної пропаганди".

"Ми повинні запобігти тому, щоб вразливі молоді люди ставали радикальними і підтримували підлу ідеологію терористичних організацій", - наголосив міністр юстиції Данії Серен Поульсен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-