США ввела санкції проти Сирії через хімзброю

США ввела санкції проти Сирії через хімзброю

Укрінформ
Міністерство фінансів США у четвер запровадило додаткові санкції проти сирійського уряду після підтвердження фактів масово труєння технічним хлором громадян Сирії.

Про це йдеться в офіційній заяві американського мінфіну, повідомляє Укрінформ.

"Використання сирійським режимом хімічної зброї проти власного народу є мерзенним актом, який порушує сталі глобальні норми, спрямовані проти виробництва та застосування хімічної зброї", - заявив з цього приводу в.о. заступника міністра фінансів США з питань тероризму і фінансової розвідки Адам Шубін.

Він підкреслив, що цей крок з боку США "є важливою частиною зусиль міжнародної спільноти для притягнення до відповідальності сирійського режиму за порушення Конвенції про заборону хімічної зброї) і Резолюція 2118 Ради Безпеки ООН".

У заяві зазначається, що Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США вжило цих заходів після висновків Організації заборони хімічної зброї (об'єднаного слідчого механізму ООН), що "сирійський режим застосовував промисловий хлор як зброю проти власного народу".

У цьому зв'язку уточнюється, що OFAC вніс до списку санкцій 18 високопоставлених представників режиму, пов'язаних із масовим знищенням громадян у Сирії, а також п'яти військових установ сирійського уряду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-