У РФ виховательку посадили в карцер за репост про порушення прав дитини

У РФ виховательку посадили в карцер за репост про порушення прав дитини

Укрінформ
Виховательку дитячого садка Євгенію Чудновець, засуджену «за розповсюдження порнографії» у зв'язку з перепостом відеозапису знущання з голої дитини, помістили в карцер на 15 діб.

Про це повідомив в Facebook її чоловік Андрій Мясников.

"Покарання максимально суворе. Причини невідомі", – написав він і додав, що його попереджали про заходи у відповідь у зв'язку з суспільним резонансом після вироку.

Чудновець зараз перебуває в СІЗО-2 в Шадрінську (Курганна область РФ).

Нагадаємо, 8 листопада Катайський районний суд Курганської області засудив Євгенію Чудновець до шести місяців за репост однорічної давності в соціальній мережі "Вконтакте". Адвокат Олексій Бушмаков оскаржив цей вирок. Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін доручив провести перевірку "повноти і об'єктивності проведеного розслідування". Після цього суд скоротив термін ув'язнення до п'яти місяців.

Сама вихователька стверджує, що своїм постом лише намагалася привернути увагу правоохоронних органів і громадськості Росії до порушення прав неповнолітнього.

Російські активісти на недозволених пікетах вимагають звільнення Євгенії Чудновець, вважаючи цей випадок за один з найбільш кричущих порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-