Трамп дасть першу велику прес-конференцію: чого чекати

Трамп дасть першу велику прес-конференцію: чого чекати

Онлайн
Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп невдовзі виступить зі своєю першою прес-конференцією після перемоги на президентських виборах, де відповідатиме на запитання ЗМІ, яких накопичилось чимало у зв'язку з останніми подіями та висловлюваннями майбутнього лідера.

Зустріч Трампа з журналістами розпочнеться у Нью-Йорку об 11.00 (о 18.00 за Києвом), передає власний кореспондент Укрінформу.

Очікується, що обраний президент має дати відповіді принаймні на кілька ключових запитань, які турбують американське суспільство. Передусім, чи довіряє він даним американського розвідувального співтовариства про кібервтручання Росії у президентські вибори в США та передачу викрадених матеріалів сайту WikiLeaks. Після виборів Трамп висловлював недовіру цій інформації, однак минулого тижня мав короткий брифінг з керівниками усіх розвідувальних структур США.

Другий важливий момент, який хочуть почути американці: як Трамп відокремить свій бізнес від влади в Білому домі. Раніше він говорив, що передасть управління справами своїм старшим синам, однак їхні повноваження щодо підписання нових угод будуть обмежені. Тут є багато неясних моментів, так само як і претензії щодо намірів Трампа призначити своїм радником зятя попри закон про заборону родинних зв'язків ("боротьби з родинністю) у державній владі.

Крім того, багатьох хвилює питання, що буде з медичним страхуванням для бідних верств населення, так званим Obamacare. Відносно цього проекту обраний президент та його команда виступили категорично проти, однак не запропонували альтернативи. Таким чином вони поставили під питання медичне обслуговування принаймні для 20 млн людей у США.

Ще один скандальний момент: чи справді Трамп будуватиме стіну на кордоні з Мексикою? Це було одним із категоричних аспектів його президентської кампанії. Після обрання Трамп не полишив цю ідею, підкресливши, що зводитиме стіну за рахунок самих мексиканців.

Крім того, американські ЗМІ цікавить, як розвиватимуться подальші відносини між Трампом і медіа, які розпочалися не зовсім дружньо. Під час президентської кампанії, а також після голосувань він дозволяв собі масу звинувачень по відношенню до впливових видань і телеканалів, закидаючи їм оприлюднення замовних матеріалів проти нього та необ'єктивне висвітленні подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-