Без реформ євро зникне через 10 років - кандидат у президенти Франції

Без реформ євро зникне через 10 років - кандидат у президенти Франції

Укрінформ
Євро може припинити своє існування через 10 років, якщо Париж і Берлін не зможуть підтримати єдину валюту Європейського Союзу.

Про це заявив кандидат на пост президента Франції Еммануель Макрон під час свого виступу в Берліні, інформує The Guardian.

"Істина полягає в тому, що ми повинні колективно визнати, що євро є недосконалим і не зможе продовжувати існувати без серйозних реформ", - наголосив Макрон.

За його словами, євро не надало Європі повного міжнародного суверенітету по відношенню до долара на своїх правилах та звичайного зближення між різними країнами-членами.

Так, на думку Макрона, Франція повинна здійснити реформи ринку праці та оновити систему освіти з метою оживити економічне зростання, в той час як Німеччина повинна визнати, що більше інвестицій, замість жорсткої економії, можуть стимулювати економічне зростання по всій єврозоні.

Політик також зазначив, що існуюча система вигідна для Німеччини за рахунок слабших держав-членів ЄС.

"Я повинен сказати, що недоліки функціонування євро йдуть на користь Німеччині", - сказав Макрон, додавши, що відсутність довіри між Францією і Німеччиною блокує основні реформи, які могли б збільшити солідарність між 19 членами єврозони.

Він також відзначив, що євро є слабкою німецькою маркою і якщо ситуація залишиться без змін, то через 10 років воно припинить своє існування.

Макрон запропонував створити бюджет єврозони для фінансування орієнтованих на зростання інвестицій та надавати фінансову допомогу державам-членам, які борються із труднощами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-