Померла журналістка, яка перша повідомила про початок Другої світової

Померла журналістка, яка перша повідомила про початок Другої світової

Укрінформ
Британська журналістка Клер Голлінгворт, яка перша повідомила про початок Другої світової війни, померла у віці 105 років у Гонконзі.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Клер Голлінгворт народилась у Лестері в 1911 році і першою висвітлила вторгнення Німеччини до Польщі в серпні 1939 року. Вона працювала репортером із В'єтнаму, Алжиру та Близького Сходу. Пані Голлінгворт була молодою репортеркою у Daily Telegraph, коли повідомила сенсаційну новину століття", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме вона помітила накопичення німецьких військ на польському кордоні, коли подорожувала з Польщі до Німеччини в 1939 році.

До того, як стати журналістом, вона допомогла врятувати тисячі людей від гітлерівських військ за допомогою оформлення британських віз. У подальшому вона була постійним членом у клубі іноземних кореспондентів (FCC) у Гонконзі, де й святкувала свій 105-й день народження у жовтні минулого року.

У заяві на сторінці Голлінгворт у Facebook зазначили: "Нам сумно оголосити, що після визначної кар'єри, яка охоплює новини століття... Клер Голлінгворт померла сьогодні ввечері".

Фото: BBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-