Держдеп розширив список

Держдеп розширив список "глобальних терористів особливої категорії"

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США розширило список глобальних терористів особливої категорії, долучивши до нього громадянина Великої Британії, який належить до кількох екстремістських угруповань, у тому числі, ІДІЛ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепу, поширеному у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент вніс Александа Амона Коті (Alexanda Amon Kotey) до списку глобальних терористів особливої категорії – відповідно до указу президента 13224, який запроваджує санкції проти іноземних осіб та груп, які вчинили, або представляють значний ризик вчинення терористичних актів, що загрожують безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці чи економіці Сполучених Штатів", - йдеться в документі.

Александа Амон Коті має громадянство Великої Британії та є одним із чотирьох членів осередку "Іноземної терористичної організації" (FTO) та угруповання ІДІЛ. Його осередок отримав назву "The Beatles" та свого часу діяв під керівництвом уже ліквідованого Мохамеда Емвазі.

Група несе відповідальність за утримання в полоні та катування близько двох десятків заручників, у тому числі з кількох західних країн. Серед них також – американські журналісти Джеймс Фолі та Стівен Сотлофф та представник американської гуманітарної організації Пітер Кассіг.

При цьому повідомляється, що серед методів катування терористичний осередок обирав, серед іншого, удари електричним током та утоплення. Крім того, Коті був вербувальником кадрів для ІДІЛ, у тому числі, з Великої Британії.

Повідомляється, що Коті може бути відомий ще як Абу Салі аль-Барітані. За даними розвідки, зараз він перебуває в сирійському місті Ракка та, крім британського громадянства, має паспорти Гани і Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-