Кандидати на голову Європарламенту проведуть перші дебати

Кандидати на голову Європарламенту проведуть перші дебати

Укрінформ
Кандидати на пост президента Європарламенту завтра проведуть перші публічні дебати про пріоритети діяльності на цій посаді.

Нині на цю керівну посаду висунуто шість представників від основних політичних груп законодавчого органу Євросоюзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У дискусії 11 січня візьмуть участь такі політики (за алфавітним порядком): Елеанор Форенца (Eleanor Forenza) від Європейських об’єднаних лівих та Лівих зелених нордичних; Жан Ламбер (Jean Lambert), що представляє Європейських зелених; Джанні Піттелла (Gianni Pittella) від Прогресивного альянсу соціалістів і демократів; Хельга Стівенс (Helga Stevens), Європейські консерватори та реформісти; Антоніо Таяні (Antonio Tajani) від Європейської народної партії; а також Гі Верховстадт (Guy Verhofstadt) від Альянсу лібералів та демократів за Європу.

За експертними оцінками, на сьогодні важко прогнозувати результати голосування за нового главу ЄП, яке пройде 11 січня у Страсбурзі. Але найбільші шанси мають представник найбільшої фракції ЄНП італієць Таяні та другої за чисельністю групи есдеків Піттелла, який також представляє Італію.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Європарламенті не відбулося скандальне об’єднання політичної групи лібералів із депутатами від популістської та євроскептичної партії «Рух п’яти зірок» (5SM).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-