Forbes підрахував, наскільки збагатіли друзі Путіна після перемоги Трампа

Forbes підрахував, наскільки збагатіли друзі Путіна після перемоги Трампа

Укрінформ
Сукупні статки російських мільярдерів, в тому числі пов'язаних в Путіним, зросли на $29 млрд після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Про це пише видання Forbes.

«Найбагатші люди Росії, деякі з яких мають тісні зв'язки з президентом Володимиром Путіним, отримали $29 млрд з моменту обрання президентом США Дональда Трампа, завдяки зростанню вартості російських акцій і зміцненню валюти», - йдеться у повідомленні.

Максимальне зростання доходів з 8 листопада 2016 року показав глава правління НОВАТЕК Леонід Міхельсон. Вартість активів бізнесмена, за даними Forbes, збільшилася на 1,9 мільярда доларів, склавши 18,2 мільярда. Міхельсон займає перше місце в рейтингу найбагатших російських підприємців 2016 року.

Крім того, істотно зросли статки керівника ради директорів ПАТ "Северсталь" Олексія Мордашова - на 1,6 мільярда доларів, а також голови НЛМК Володимира Лісіна - на 1,4 мільярда доларів.

За данимими видання, статки найбагатших людей Росії виросли швидше, ніж в будь-якій іншій країні. Наприклад, американці збільшили сукупний капітал у середньому на 2,8% після виборів, у той час, як статки найбагатших росіян виросли в середньому на 7,1%. При цьому, у США налічується в шість разів більше мільярдерів, ніж на Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-