Розвідка США не виключає ризику нової світової війни у найближчі 5 років

Розвідка США не виключає ризику нової світової війни у найближчі 5 років

Укрінформ
Ризик виникнення конфліктів між країнами і всередині країн зростатиме і протягом п'яти років досягне рівня часів "холодної війни".

Про це йдеться в доповіді розвідки США під назвою "Глобальні тенденції: Парадокс прогресу", який був опублікований в понеділок, передає Reuters.

У доповіді йдеться, що Росія і КНР будуть заперечувати вплив США на світовій арені. Саме невизначеність щодо США, ослаблення міжнародних прав людини і норм щодо запобігання конфліктів стимулюватиме ці країни кинути виклик американському впливу.

Також в найближчі десятиліття зростатиме загроза тероризму, яка буде виходити від невеликих груп і окремих осіб, озброєних "новими технологіями та ідеями".

Автори доповіді відзначають, що якщо повномасштабної війни вдасться уникнути, то, тим не менше, відмінності в цінностях та інтересах між державами і спроби встановити регіональне домінування можуть призвести до розподілу світу на сфери впливу.

При цьому в доповіді говориться, що ці ризики в перспективі також можуть створити можливості для урядів, суспільств, груп і окремих осіб побудувати більш обнадійливе і безпечне майбутнє.

Серед інших проблем, зазначених в доповіді, - регіональні конфлікти, тероризм, зростання економічної нерівності, націоналізму і антиглобалізму, уповільнення економічного зростання та екологічні проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-