Суд США розпочав слухання про розстріли в аеропорту Флориди

Суд США розпочав слухання про розстріли в аеропорту Флориди

Укрінформ
Федеральний суд США у понеділок розпочав слухання у справі щодо нападу зі зброєю в пасажирському аеропорту Форт Лодердейл (штат Флорида) 26-річним Естебаном Сантьяго, якому вже висунуті звинувачення в умисному вбивстві.

Про це повідомляє Reuters.

"Ветерану війни в Іраку, якому висунуті звинувачення у вбивстві п'яти осіб в аеропорту Флориди, під час останнього гучного збройного нападу в США, належало постати в понеділок перед федеральним судом за звинуваченнями, які загрожують йому смертною карою", - зазначається в повідомленні.

Початок засідання суду призначено на 11 годину за місцевим часом.

Сантьяго, який раніше вже мав нестійку поведінку, зізнався слідчим, що він планував напад у п'ятницю в аеропорту Форт-Лодердейла. За матеріалами справи, він купив квиток в один кінець зі свого помешкання на Алясці, щоб реалізувати задумане. Сантьяго мав у багажі 9-мм напівавтоматичний пістолет, який витягнув у туалеті. Після цього він повернувся до зони отримання багажу та "методично здійснив" 10-15 пострілів, поцілюючи в голови жертв.

За інформацією слідчих органів, не виключається, що справа може класифікуватися як терористичний акт, навіть враховуючи психічний стан нападника. У листопаді минулого року він прийшов у офіс ФБР в Анкориджі, стверджуючи, що його розум контролює розвідка США, а також, що він чує голоси в голові, які наказують йому приєднатися до ІДІЛ.

У будь-якому разі, нападнику може загрожувати страта. Втім, для винесення вироку можуть знадобитися місяці.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці в аеропорту курортного міста Форт-Лодердейл у Флориді, США, чоловік відкрив стрілянину. У результаті нападу загинули щонайменше п'ятеро людей, близько десяти отримали вогнепальні поранення. При цьому повідомлялося, що до лікарів звернулося близько 30-40 осіб, які отримали різні травми внаслідок паніки, що виникла в приміщенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-