Сирійські війська намагаються відбити у повстанців долину, звідки бере воду Дамаск

Сирійські війська намагаються відбити у повстанців долину, звідки бере воду Дамаск

Укрінформ
Сирійські військові пішли у наступ, намагаючись відбити у повстанців долину Ваді Барада, з якої Дамаск бере воду. Водопостачання столиці Сирії припинилося 22 грудня.

Про це повідомляє DW

"Сирійські урядові війська почали наступ у районах неподалік Дамаска для відновлення контролю над джерелами води, захопленими наприкінці грудня повстанцями. Операцію розпочато вранці у неділю, 8 січня", - йдеться у повідомленні.

Між тим Сирійський центр моніторингу прав людини заявляє, що бойові дії та авіаудари поновились у долині Ваді Барада.

Забезпечення водою столиці Сирії, за даними ООН, було порушено 22 грудня 2016 року. Долина річки Барада, де розташовані джерела водопостання столиці Сирії, контролюється повстанцями. Уряд звинувачує у проблемах з водопостачанням саме їх, однак повстанці стверджують, що водопровід був пошкоджений унаслідок обстрілів з боку урядових військ.

1 січня військові поновили авіаудари по долині Ваді Барада, що призвело до переселення звідти сотень людей. В ООН припинення водопостачання до Дамаска назвали воєнним злочином та оцінили кількість населення, що потерпає від нього, у майже 5,5 мільйона осіб.

Як відомо, перемир'я, встановлене у Сирії за підтримки Туреччини та Росії 30 грудня, постійно порушується. Спостерігачі заявляють про запеклі бої на південь від Дамаска, а також про вибух начиненого вибухівкою автомобіля на військовому блокпосту на Голанських висотах. Внаслідок вибуху загинули восьмеро людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-