"Берлінський терорист" міг купити зброю у Швейцарії - слідство

Укрінформ
Аніс Амрі, який, за даними слідства, здійснив теракт на різдвяному ярмарку у Берліні, міг жити у Швейцарії. Ймовірно, саме там він і придбав зброю.

Про це повідомляє DW.

 "Народжений у Тунісі  Аніс Амрі, який, за даними слідства, здійснив теракт на різдвяному ярмарку у Берліні 19 грудня 2016 року, міг довгий час жити у Швейцарії. Ймовірно, саме там він і придбав зброю, з якої застрелив 37-річного водія-далекобійника з Польші Лукаша Урбана", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронні органи також перевіряють інформацію про те, що Амрі міг неодноразово відвідувати Швейцарію. Знайдені на картці пам'яті мобільного телефону тунісця контактні дані передані для аналізу швейцарським спеціалістам.

У середу, 4 січня, генеральна прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справу у зв'язку з берлінським терактом стосовно невідомих осіб, які могли підтримувати контакти з організатором нападу. За даними поліції, на території країни активно діє мережа прибічників "Ісламської держави". Між тим, за даними Neue Ruhr/Neue Rhein Zeitung, влада німецької федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія ще з грудня 2015 року мала інформацію про можливі контакти Амрі з ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-