Молдовський депутат вступився за громадянство Бесеску

Молдовський депутат вступився за громадянство Бесеску

Укрінформ
Депутат парламенту Молдови від Ліберально-демократичної партії Григоре Кобзак подав запит до Конституційного суду з проханням розглянути законність указу президента Ігоря Додона про позбавлення екс-президента Румунії Траяна Бесеску молдавського громадянства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Траян Бесеску - щирий друг Республіки Молдова. Жителі кількох сіл Хінчештського району вдячні колишньому президенту Румунії за допомогу, надану їм під час повеней 2010 року. Більше того, ніхто не може бути позбавлений громадянства з політичних мотивів", - заявив депутат.

Кобзак підкреслив, що ініційовані проти Бесеску кримінальні справи на території Румунії, на яку посилається президент Додон, теж не може бути аргументом для позбавлення його громадянства, оскільки екс-президент Румунії не був засуджений судом, тим самим порушується закон про презумпцію невинності.

Раніше один із депутатів парламенту Румунії також заявив, що оскаржить указ Додона у Верховному суді Молдови.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Молдови Ігор Додон підписав указ про позбавлення Траяна Бесеску молдавського громадянства. В указі підкреслюється, що у разі з Бесеску була порушена процедура надання громадянства, оскільки він є фігурантом кількох кримінальних справ, ініційованих правоохоронними органами Румунії.

Сам Бесеску назвав рішення Додона політичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-