Справа про імпічмент: суд перенесли – не можуть знайти помічників президента Кореї

Справа про імпічмент: суд перенесли – не можуть знайти помічників президента Кореї

Укрінформ
Конституційний суд Південної Кореї попросив поліцію знайти двох колишніх помічників президента Пак Кин Хе після того, як вони не з'явилися давати свідчення на слухання про імпічмент. Засідання перенесли на 19 січня.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на посадових осіб.

«Суд подав відповідний запит до поліцейських відділків у Сеулі, де були зареєстровані адреси помічників, через підозру щодо їхньої втечі з метою уникнення надання свідчень у суді», - йдеться у повідомленні.

На четвер було заплановане друге офіційне слухання щодо імпічменту, під час якого мали свідчити помічники Пак Кин Хе - колишній президентські секретарі з адміністративних справ Лі Чже Ман і  і зі зв'язків з громадськістю Ан Пон Гин.

Суд не має змоги віддати їм повістки, оскільки ніхто не може їх знайти. Згідно із законодавством Південної Кореї свідки, які не отримали повістку, не можуть бути притягнуті до відповідальності. У цьому зв'язку суд переніс слухання на 19 січня.

Як повідомляють ЗМІ, сама президент Пак Кин Хе також не з'явилася на слухання щодо імпічменту.

Нагадаємо, імпічмент Пак Кин Хе був оголошений 9 грудня через корупційний скандал, пов'язаний із її подругою Чхве Сун Сіль. Їй і двом колишнім високопоставленим працівникам адміністрації президента були висунуті звинувачення у зловживанні службовими повноваженнями і корупції. 9 грудня парламент країни проголосував за імпічмент президентові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-