За зв'язок з криміналітетом екс-заступник генпрокурора Молдови відбувся «легким переляком»

За зв'язок з криміналітетом екс-заступник генпрокурора Молдови відбувся «легким переляком»

Укрінформ
Кримінальну справу щодо колишнього заступника Генерального прокурора Молдови Андрія Пинтя, обвинуваченого в незаконній передачі до Росії матеріалів кримінальної справи «злодія в законі» Григорія Карамалака (на прізвисько «Булгар»), припинено.

Як повідомив прокурор Віталіє Галеру, справу було перекваліфіковано, а Андрію Пинтя загрожує лише заборона на зайняття публічних посад, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Андрій Пинтя щиро покаявся і повністю визнав свою провину. У зв'язку з цим він підпадає під дію закону про амністію у зв'язку з 25-річчям незалежності Республіки Молдова. Судовий процес був припинений, а щодо Андрія Пинтя ми вимагали застосувати лише заборону на зайняття публічних посад протягом наступних трьох років», - повідомив прокурор.

Раніше заступник Генерального прокурора Андрій Пинтя був заарештований за звинуваченням у перевищенні службових повноважень. Йому інкримінували незаконну передачу правоохоронним органам Росії кримінальної справи, ініційованої Генпрокуратурою Молдови щодо «злодія в законі» Григорія Карамалака (на прізвисько «Булгар»), який нині перебуває на території Російської Федерації.

Григорій Карамалак був заарештований ще в кінці 1990-х за звинуваченням у створенні ОЗУ і скоєнні тяжких злочинів. Пізніше, однак, йому вдалося втекти з-під варти і сховатися на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-