На півночі Німеччини оголосили надзвичайний стан через ураган

На півночі Німеччини оголосили надзвичайний стан через ураган

Укрінформ
На півночі ФРН у федеральних землях Шлезвіг-Гольштейн і Мекленбург-Передня Померанія оголошено режим надзвичайного стану через ураганний вітер.

Про це повідомляє DW.

"На півночі Німеччини, у федеральних землях Шлезвіг-Гольштейн і Мекленбург-Передня Померанія оголошено режим надзвичайного стану через ураганний вітер. На вулицях у містах Любек, Росток, Варнемюнде і Вісмар увечері в середу, 4 січня, були зафіксовані затоплення. Пошкоджені десятки будинків. В Любеку щонайменше 8 автомобілів витягли із затоплених територій. Піші підходи до центральних районів міст виявилися перекриті. Повінь може стати найбільшою за останні 10 років", - йдеться в повідомленні.

Метеорологи не виключають, що рівень води в містах підніметься ще на 10 сантиметрів. В Любеку, Вісмарі та Ростоку рівень уже перевищив норму більш ніж на півтора метра. При цьому ураганний вітер трохи стих.

На острові Рюген один із районів комуни Гагер був відрізаний від решти острова. Ще на одному острові Німеччини - Узедоме - пошкодження виявилися більш істотними.

На сході й півдні країни не виключають сильних снігопадів та злив із градом. У п'ятницю по всій Німеччині очікуються морози до мінус 7 градусів, а в горах - до мінус 20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-