Ле Пен каже, що банки відмовились кредитувати її президентську кампанію

Ле Пен каже, що банки відмовились кредитувати її президентську кампанію

Укрінформ
Усі французькі банки відмовилися видати кредит на президентську кампанію для лідера французьких ультраправих Марін Ле Пен.

Про це лідерка ультраправої партії "Національний фронт" заявила в ефірі BFM-TV, повідомляє "Європейська правда".

"Всі французькі банки відмовляються кредитувати мою президентську кампанію, попри те, що вони нічим не ризикують, адже ми впевнені в тому, що зможемо набрати більше ніж 5%, таким чином, ми бачимо, що це політичне рішення", – заявила ультраправий політик.

За словами Ле Пен, їй бракує 6 млн євро для проведення повноцінної кампанії.

"Я боролася з банками, адже це (позиція банків щодо фінансування кампанії Ле Пен. – Ред.) є загрозою для демократії. Я звернулася до європейських, англійських, американських, російських банків і, звичайно, прийму допомогу від першого, хто буде готовий виділити кошти", – наголосила Ле Пен.

Варто зауважити, що у 2014 році Ле Пен отримала кредит у розмірі 9 млн євро для фінансування своєї кампанії в Першому чесько-російському банку.

Наприкінці минулого року стало відомо, що російська Агенція зі страхування вкладів подала позов до суду через борг партії Ле Пен перед банком, права на який Перший чесько-російський банк "передав третій особі".

Раніше лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-