У Берліні відбувся обшук у помешканні можливого спільника терориста Амрі

У Берліні відбувся обшук у помешканні можливого спільника терориста Амрі

Укрінформ
Слідчі у Берліні у вівторок, 3 січня, провели обшук в одному з притулків для біженців, де мешкала особа, що, ймовірно, підтримувала контакт із головним підозрюваним у скоєнні нападу на різдвяному ярмарку в Берліні Анісом Амрі.

Про це повідомили у Федеральній прокуратурі Німеччини, інформує DW.

Згідно з повідомленням, є підозри, що 26-річний виходець із Тунісу знав про плани Амрі та, ймовірно, допомагав йому втілити їх. За інформацією правоохоронців, обидва тунісці познайомилися щонайпізніше наприкінці 2015 року і навіть "незадовго до нападу" ще тісно контактували.

Крім того, було проведено обшук в іншому помешканні у Берліні, де живе другий чоловік, з яким контактував Амрі. Цю людину слідчі називають свідком. 

"Обшуки проводилися з метою отримати ще більше даних щодо поведінки Аніса Амрі до та після скоєння нападу", - наголошують у прокуратурі.

Як повідомлялося, ввечері 19 грудня вантажівка в'їхала у натовп людей на різдвяному ярмарку у центрі Берліна. Загинули 12 людей, зокрема громадянин України, близько 50-ти були поранені. Відповідальність за напад узяло на себе угруповання «Ісламська держава». 

На кермі та у кабіні вантажівки виявлено відбитки пальців Аніса Амрі. Крім того, в кабіні поліція також знайшла його посвідчення. 

Аніс Амрі був убитий 23 грудня поліцейськими Мілана, коли він відмовився показати свої документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-