Посол Британії у ЄС звільнився через Brexit

Посол Британії у ЄС звільнився через Brexit

Укрінформ
Посол Великобританії до ЄС Іван Роджерс неочікувано написав заяву на відставку менш, ніж за три місяці до формального запуску процедури виходу Британії із Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters.

«У МЗС Британії заявили, що Роджерс, який мав перебувати на своїй посаді до жовтня 2017 року, вирішив піти раніше, аби дати змогу наступнику бути призначеним до того, як прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей формально розпочне перемовини про Брекзіт наприкінці березня», - пише Reuters.

При цьому експерти зазначають, що Роджерс був одним із найбільш поінформованих щодо стосунків із ЄС британських чиновників.

«Це рішення послаблює здатність Терези Мей домогтися гарної угоди із ЄС. Іван Роджерс був одним із небагатьох високопоставлених британських урядовців, який розумів Євросоюз», - сказав директор аналітичного інституту Центр європейських реформ Чарльз Грант.

Reuters додає, що звільнення Роджерса стало другою відставкою високопоставленого британського чиновника ЄС після референдуму про вихід із Євроспільноти. У червні Джонатан Хіл звільнив місце європейського комісара ЄС, яке займав за квотою Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-