Канада хоче, аби в Конго дотримувалися прав людини

Канада хоче, аби в Конго дотримувалися прав людини

Укрінформ
Канада занепокоєна низьким рівнем дотримання владою Конго прав та свобод громадян.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада занепокоєна кількістю арештів, здійснених правоохоронними органами протягом минулого місяця. Ми нагадуємо про важливість поваги до прав і свобод конголезців», - сказав Діон.

Водночас, він привітав досягнення угоди між владою та опозицією Конго, яка має покласти кінець політичній кризі у державі та відкрити шлях до демократичної передачі влади.

«Ми закликаємо усі сторони втілити цю угоду, яка визначає кроки, які необхідно вжити під час передачі політичної влади, та оголошує проведення виборів у 2017-ому році, що відповідає духу конституції», - наголосив Діон.

Нагадаємо: тривалий час у Конго тривали сутички активістів із силовиками, під час яких загинуло щонайменше 50 осіб. Протестувальники вимагали відставки чинного президента Джозефа Кабіли, другий термін якого сплив наприкінці грудня.

Згідно із конституцією, лідер держави не має права балотуватися утретє, однак може керувати країною до нових виборів, які були перенесені аж на 2018 рік. У результаті перемовин із опозицією, що завершилися підписанням угоди 31 грудня, президент погодився провести вибори вже цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-