Поліція Ізраїлю почала допит прем'єра Нетаньягу

Поліція Ізраїлю почала допит прем'єра Нетаньягу

Укрінформ
Поліція Ізраїлю прибула в резиденцію прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу в Єрусалимі, щоб допитати його в рамках розслідування справи про корупцію.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"У резиденцію прем'єра в центрі Єрусалиму прибули троє слідчих... Сам керівник країни відкидає звинувачення і закликає опонентів "не поспішати святкувати"", - повідомляє видання з посиланням на місцеві ЗМІ.

Нагадаємо: Нетаньягу підозрюється у неправильно оформленому отриманні подарунків від ізраїльського та іноземного підприємців на сотні тисяч шекелів (десятки тисяч доларів). Про це писала газета Jerusalem Post.

"Дії прем'єра являють собою порушення його обов'язків зі збереження суспільної довіри", - повідомляло видання.

В кінці грудня генеральний прокурор і юридичний радник уряду Ізраїлю Авіхай Мандельбліт дозволив поліції допитати Нетаньягу на першому тижні 2017 року в рамках розслідування двох кримінальних справ - основного і другорядного, як їх назвали тоді ізраїльські ЗМІ.

За їх інформацією сьогоднішній допит відноситься до другорядного справі. Очікується, що спілкування Нетаньягу з поліцією може тривати більше чотирьох годин.

Сам Нетаньягу раніше в черговий раз відкинув звинувачення на свою адресу. Прем'єр повторив слова, сказані ним ще в кінці грудня: "Нічого не буде, так як нічого немає".

"Не поспішайте святкувати, - сказав він, звертаючись до опонентів. - Нічого не вийде з цього. Ви можете продовжувати надувати повітряні кульки вашим гарячим диханням і запускати їх в повітря, а я продовжу керувати державою Ізраїль".

Раніше засуджений французький шахрай Арно Мимран заявив, що пожертвував сотні тисяч євро на виборчу кампанію Нетаньягу 2009 року. Сам прем'єр це заперечує.

Нетаньягу також звинуватили в розтраті державних грошей, у тому числі 127 тис. доларів на обладнання спальної кімнати в літаку, на якому прем'єр літав до Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-