Прем'єра Ізраїлю допитають через підозри в корупції

Прем'єра Ізраїлю допитають через підозри в корупції

Укрінформ
В Ізраїлі допитають прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху у зв'язку з підозрами в тому, що він і його сім'я отримували подарунки від бізнесменів та інші блага, які оцінюються в сотні тисяч шекелів.

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на Haaretz. 

Зазначається, що у поліції є свідчення свідків як в самому Ізраїлі, так і в інших країнах. Зокрема, одним із них є американсько-ізраїльський бізнесмен Рон Лаудер, давній друг Нетаньяху, який підтвердив, що дарував прем'єр-міністру різні подарунки, включаючи костюм, а також фінансував закордонну подорож для сина Нетаньяху, Яіра.

Поліція підозрює, що вартість подарунків Лаудера набагато вища, ніж він визнає, і подаровані вони були з корисливих мотивів.

Як зазначають джерела, причетні до розслідування, поліція сподівається, що допит проллє світло і на інші відомості, які пов'язані з більш серйозними підозрами щодо прем'єр-міністра. Про що саме йде мова, поки не уточнюється.

Зазначається, що поліція тривалий час намагалася домовитися про час допиту і тільки в неділю сторони дійшли згоди про те, що він відбудеться цього тижня.

Нетаньяху відкидає всі звинувачення.

"Всі попередні так звані справи у результаті виявилися безпідставними. Так само буде і з нинішніми підозрами, про які пишуть в ЗМІ. Вони ні до чого не приведуть", - переконаний прем'єр.

Нагадаємо, генпрокурор Ізраїлю санкціонував старт кримінального провадження проти прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-