Китай планує заборонити торгівлю слоновою кісткою

Китай планує заборонити торгівлю слоновою кісткою

Укрінформ
Уряд Китаю заявив про плани заборонити продаж слонової кістки до кінця 2017 року з метою боротьби з масовим убивством африканських слонів.

Як повідомляє Радіо Свобода, йдеться про поступову відмову від легального продажу та обробки слонової кістки і продукції з неї протягом усього наступного року.

Екологи вже привітали цей крок, назвавши його «найкращими новинами у сфері захисту природи в 2016 році». Повідомляється, що такі плани суттєво змінять «правила гри» на величезному ринку торгівлі у Китаї слоновою кісткою з Африки, і вплинуть на боротьбу із браконьєрством.

За даними досліджень, кількість слонів у саванах Африки через браконьєрство скоротилася приблизно на 30 відсотків - до 352 тисяч в період з 2007 до 2014 років.

У Китаї працює ціла індустрія різьблення виробів зі слонової кістки, це вважається частиною культурної спадщини країни. Влада, з огляду на нинішнє рішення, планує запропонувати різьбярам змінити діяльність і займатися, скажімо, відновленням музейних артефактів.

Китай дозволяє торгівлю слоновою кісткою, придбаною до 1989 року - саме з цього року, відповідно до конвенції ООН, така торгівля заборонена. Китай також дозволяє торгувати запасами слонової кістки, які було дозволено накопичити кільком африканським країнам у рамках договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-