Румунії пророкують

Румунії пророкують "політичну війну"

Укрінформ
Румунський політичний консультант Козмін Гуше вважає, що Румунія стоїть на порозі "політичної війни" між президентом та його прибічниками, з одного боку, і парламентською коаліцією, з іншого.

Так він прокоментував відмову президента Клауса Йоганніса призначити кандидатом в прем'єри Севіль Шайдех, запропоновану на цю посаду представниками парламентської більшості, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кілька днів тому я вже говорив про два сценарії розвитку подій після парламентських виборів - про мирний і "військовий". Мирний сценарій вичерпано. Нині, після відмови президента призначити кандидатом в прем'єри Севіль Шайдех, в наявності сценарій політичної війни між президентом і парламентською коаліцією, в яку входять соціал-демократи та Альянс лібералів і демократів", - сказав Гуше.

 Раніше президент Румунії Клаус Йоганніс відкинув пропозицію соціал-демократів призначити кандидатом на пост прем'єра Севіль Шайдех, запропонувавши правлячій коаліції висунути іншого кандидата. Президент не назвав при цьому мотиви свого рішення.

Керівник соціал-демократів звинуватив  президента в порушенні Конституції, згідно якої глава держави зобов'язаний призначити на посаду голови уряду кандидатуру, запропоновану парламентською більшістю.

Лідери правлячої коаліції не виключили при цьому варіант початку процедури імпічменту президентові Клаусу Йоганнісу.

Про своє рішення (висунути або ні іншого кандидата на посаду прем'єра або почати процедуру імпічменту) соціал-демократи та Альянс лібералів і демократів оголосять у середу, 28 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-