До катастрофи літака «Шапекоенсе» призвела людська помилка - комісія

До катастрофи літака «Шапекоенсе» призвела людська помилка - комісія

Укрінформ
Причинами катастрофи літака з футболістами клубу «Шапекоенсе» у Колумбії стали помилки пілота, авіалінії та болівійської авіаційної влади.

Як передає Reuters, до таких висновків дійшла колумбійська комісія, що розслідувала інцидент.

«Технічна несправність не зіграла ролі в інциденті, все було пов’язано із людською помилкою, на яку наклався управлінський фактор у адміністрації авіакомпанії та організація плану польоту болівійською стороною», - сказав Секретар із авіаційної безпеки Колумбії полковник Фреді Боніла.

За його словами, літак впав на землю через те, що пілот не дозаправився по дорозі та не повідомив про проблеми із двигуном, викликані нестачею пального, поки не стало надто пізно.

Він додав, що авіаційна влада Болівії та авіакомпанія LaMia «погодилися дати право на виліт, грунтуючись на даних плану польоту, які були неприйнятними».

Комісія із розслідування катастрофи встановила також, що літак був ще й перевантажений на 400 кг та не мав сертифікату для використання на висоті, де проходив політ.

Зазначимо, що попередні висновки колумбійської комісії співпадають із позицією болівійської влади, висловленою минулого тижня.

Як повідомлялося, літак LaMia розбився, не долетівши до аеропорту колумбійського Медельїна, в ніч на 29 листопада. На цьому літаку бразильський футбольний клуб «Шапекоенсе» летів до Колумбії на перший у своїй історії фінал Південноамериканського кубку. На борту знаходилося 77 осіб, з яких семеро вижили, але один згодом помер в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-