Канада занепокоєна переслідуванням опозиції у Конго

Канада занепокоєна переслідуванням опозиції у Конго

Укрінформ
Канада глибоко стурбована переслідуванням опозиції та правозахисників у Конго і зіткненнями активістів із силовиками.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада занепокоєна через повідомлення про численні довільні арешти та затримання, у тому числі лідерів та прибічників опозиції, громадських активістів та правозахисників. Канада нагадує владі Конго про обов’язок поважати права людини, пропагувати толерантність та демонструвати стриманість у зусиллях із підтримання порядку», - сказав Діон.

Він закликав усі сторони відмовитися від насильства у втіленні своїх громадянських та політичних прав.

«Канада осуджує зіткнення, які відбулися по у різних точках Конго, та призвели до жертв. Наші думки зараз - із постраждалими та членами їх сімей», - зазначив дипломат.

Діон наголосив, що останні події у Конго змушують Канаду переглянути свої відносини із владою цієї африканської держави.

«Канада продовжуватиме ретельно стежити за розвитком ситуації у Конго та перегляне свої відносини із урядом країни», - наголосив він.

Нагадаємо: за даними ООН під час сутичок із силовиками у Конго загинуло понад 20 осіб. Протестувальники вимагають відставки чинного президента Джозефа Кабіли, другий термін якого сплив у вівторок. Згідно із конституцією, лідер держави не має права балотуватися утретє, однак може керувати країною до нових виборів, які були перенесені аж на 2018 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-