У Румунії оголосили про створення правлячої коаліції

У Румунії оголосили про створення правлячої коаліції

Укрінформ
Соціал-демократична партія Румунії, яка набрала більшість голосів на парламентських виборах, і Альянс лібералів і демократів підписали протокол про створення коаліції "За розвиток і демократію".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протокол про створення коаліції підписаний на період з 2016 по 2020 роки. Соціал-демократична партія і Альянс лібералів і демократів розроблять спільну, погоджену програму діяльності уряду", - йдеться в документі.

Лідер соціал-демократів Лівіу Драгня і керівник Альянсу лібералів і демократів Келін Попеску Теричану заявили, що разом братимуть участь у консультаціях з президентом Клаусом Йоханнісом щодо кандидатури майбутнього прем'єр-міністра.

Лідери політсил відмовилися при цьому назвати можливого кандидата, наголосивши, що ім'я буде оприлюднено після консультацій з президентом, які відбудуться в середу і четвер.

Як повідомлялося, перемогу на парламентських виборах, які пройшли у Румунії 11 грудня, здобули соціал-демократи: вони отримали 221 (з 466) мандат до двопалатного парламенту. Альянс лібералів і демократів має 29 мандатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-