Літаки НАТО і Швеції провели розвідку біля Калінінградської області

Літаки НАТО і Швеції провели розвідку біля Калінінградської області

Укрінформ
Літак далекого виявлення радіолокації і авіаційного наведення НАТО Е-3А "АВАКС" і літак ВПС Швеції в понеділок вдень одночасно провели розвідувальні польоти біля російських сухопутних і морських кордонів на півдні Балтики.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані сайтів, що відстежують пересування військової авіації.

Повідомляється, що "АВАКС" з бортовим номером LX-N90451 і позивним NATO06, що вилетів з бази НАТО Гайленкірхен в Німеччині, підлетів до Калінінградської області з півдня. Він спостерігав за російською територією, знаходячись на висоті 9,5 тис. метрів в повітряному просторі Польщі. Тим часом, з боку Балтійського моря до Калінінградської області підлетів шведський літак-розвідник Gulfstream 4 з бортовим номером 102003 і позивним SVF623. Він здійснював політ по витягнутому еліпсу уздовж усього її узбережжя.

Розвідувальні польоти почастішали біля Калінінградської області після розміщення там новітніх російських систем ПРО С-400, оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", берегових ракетних комплексів "Бастіон" і "Бал", а також переведення на Балтику зі складу Чорноморського флоту двох ракетних корветів "Зелений діл" і "Серпухов", оснащених крилатими ракетами "КАЛІБР-ПК".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-