Опозиція Польщі залишиться в залі Сейму до вівторка

Опозиція Польщі залишиться в залі Сейму до вівторка

Укрінформ
Депутати опозиції з партій "Громадянська платформа", "Сучасна" та "Польська селянська партія", які з п’ятниці, 16 грудня, перебувають у пленарному залі Сейму, заявили, що залишатимуться там до вівторка, 20 грудня.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Залишаємося до вівторка, тобто до завтра, адже ми пропонували полякам спокійно провести свята, прийняти бюджет», - сказала віце-голова партії "Сучасна" Катажина Любнауер.

Вона додала, що існують підстави вважати суботнє голосування над бюджетом та над змінами до закону про розмір пенсій для колишніх співробітників Служби безпеки комуністичної Польщі незаконним.

Рафал Тшасковський з "Громадянської платформи" сказав, що їх ніхто звідти не проганяє. Раніше інший депутат "Громадянської платформи" Цезари Томчик повідомив у Твіттері, що їх попередили співробітники парламентської охорони про те, що вони там перебувають незаконно.

Депутати опозиції залишилися в пленарному залі Сейму минулої п’ятниці на знак протесту проти виключення із засідання спікером Мареком Кухцінським депутата Міхала Щерби з "Громадянської платформи", а також на знак солідарності з журналістами, які вимагають скасувати нові правила, що регулюють їхню роботу в Сеймі. Ці правила мали б увійти в дію з 1 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-