Пенсійний фонд Швеції готовий відмовитися від акцій

Пенсійний фонд Швеції готовий відмовитися від акцій "Газпрому"

Укрінформ
Державний пенсійний фонд Швеції AP7 заявив про можливість виключити зі свого інвестиційного портфеля акції шести найбільших енергетичних компаній, серед яких "Газпром" і ExxonMobil.

Своє рішення представники фонду пояснюють невиконанням цими компаніями Паризької кліматичної угоди, пише шведське видання Dagens Industri.

Серед компаній - претендентів на виключення з інвестиційного портфеля - опинилися американські ExxonMobil, Entergy, Southern Conpany, Westar Energy, російський "Газпром", а також канадська TransCanada.

За слова генерального директора AP7 Річарда Греттхейма, наміри фонду, а також причини введених обмежень будуть описані в листах, направлених до компаній.

Паризька угода - міжнародний договір, з яким пов'язують основні надії в сфері боротьби з глобальною зміною клімату, набула чинності для країн, які приєдналися до документа, 4 листопада 2016 року. В її рамках розвинені країни домовилися щорічно виділяти економікам, що розвиваються, по 100 млрд доларів для реалізації екологічної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-