Китай вирішив, що робити з захопленим дроном США

Китай вирішив, що робити з захопленим дроном США

Укрінформ
КНР вирішила повернути США підводний безпілотний апарат, який був схоплений китайською стороною в Південно-Китайському морі. 

Про це повідомляє агентство  Reuters з посиланням на сайт міноборони КНР.

"Китай вирішив повернути його (дрон. - Ред.) американській стороні належним чином. Китай і США весь час були на зв'язку з цього питання", - йдеться у повідомленні.

Водночас міністерство "висловлює жаль" з приводу того, що США "в односторонньому порядку і відкрито почали недоречно роздмухувати проблему, що заважає спокійному вирішенню".

Як пояснили у Міноборони КНР, китайське судно виявило "невідоме обладнання" в акваторії та вирішило перевірити його, щоб запобігти будь-яким навігаційним проблемам. А вже потім з'ясувалося, що це був американський безпілотник.

На інцидент відреагував і нообраний президент США Дональд Трамп, назвавши його безпрецедентним: "Китай краде безпілотник ВМС Сполучених Штатів у міжнародних водах, дістає його з води і відвозить у Китай".

Як повідомлялося, влада США заявила, що 16 грудня Китай захопив американський підводний дослідницький зонд у міжнародних водах Південно-Китайського моря. Це один із двох зондів, які американське судно USNS Bowditch використовувало для збору океанографічних даних за 50 морських миль від узбережжя Філіппін.

Міністерство оборони США офіційно зажадало від КНР повернути захоплений підводний безпілотний апарат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-