Суд Італії визнав капітана судна винним у загибелі 700 мігрантів

Суд Італії визнав капітана судна винним у загибелі 700 мігрантів

Укрінформ
Суд італійської області Сицилія визнав громадянина Тунісу Мохаммеда Алі Малека винним в корабельній аварії в Середземному морі в квітні 2015 року, внаслідок чого загинуло більше ніж 700 нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Як встановило слідство, переповнене судно з мігрантами з вини капітана зіткнулося з контейнеровозом, який йшов на допомогу, і швидко пішло на дно", - йдеться в повідомленні.

Тепер Малеку загрожує до 18 років в'язниці за обвинуваченням в порушенні правил мореплавання і неумисному вбивстві. Його також обвинувачують в організації незаконної міграції.

Риболовецьке судно, яким управляв Малек, затонуло біля берегів Лівії, внаслідок чого понад 700 нелегальних мігрантів, що перебували на борту, загинули. Врятуватися змогли лише 28 людей. Більшість загиблих опинилися замкнутими в трюмі. Більшість жертв корабельної аварії були мігрантами з Малі, Гамбії, Сенегалу і Ефіопії, які сподівалися дістатися  південного італійського острова Лампедуза.

За даними ООН, число людей, які нелегально переправляються до Італії з країн Північної Африки, за 2016 рік виросло до 175 тисяч осіб.

Число нещасних випадків з нелегальними мігрантами на морі також виросло і досягло 4742 - майже на тисячу випадків більше, ніж торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-