Токіо проти угод з Москвою, що підривають єдність G7 - міністр торгівлі Японії

Токіо проти угод з Москвою, що підривають єдність G7 - міністр торгівлі Японії

Укрінформ
Міністр торгівлі Японії Хіросіге Секо в понеділок відкинув будь-яке економічне співробітництво з Росією, здатне підірвати єдність країн "Великої сімки", які ввели щодо Москви санкції за анексію українського Криму в 2014 році.

Про це інформує Reuters.

Хіросіге Секо, який курирує партнерство з Росією, висловив позицію Токіо напередодні візиту президента Росії Володимира Путіна в Японію, який має відбутися цього тижня.

"Ми ніколи не порушимо солідарність G7 в питанні України. Це є обов'язковою умовою", - сказав Хіросіге Секо на прес-конференції, додавши, що "ми вживаємо заходів для того, щоб кожний пункт нинішнього плану співробітництва не порушував санкцій".

Путін і японський прем'єр Сіндзо Абе в четвер і п'ятницю обговорять перспективи економічного співробітництва і вирішення територіального спору про острови в Тихому океані, який триває понад 70 років.

Як повідомляється, російська економіка сильно постраждала від зниження цін на нафту і західних санкцій, і Сіндзо Абе ставить на те, що його близькі відносини з Путіним та японські інвестиції здатні полегшити вирішення спору, що стосується чотирьох островів, захоплених Росією в кінці Другої світової війни.

"Я докладу всіх зусиль, щоб добитися прогресу в територіальному питанні, навіть якщо це лише на один крок наблизить нас до рішення", - сказав Хіросіге Секо.

Згідно з результатами опитування, проведеного японським державним телеканалом NHK у вихідні, близько 74 відсотків респондентів сказали, що не чекають прогресу у вирішенні територіального спору в ході майбутньої зустрічі Путіна та Сіндзо Абе, і лише 11 відсотків сподіваються на успіх переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-