Трамп: Не хочу, щоб Китай диктував мені

Трамп: Не хочу, щоб Китай диктував мені

Відео
Укрінформ
США не зобов'язані дотримуватися політики "одного Китаю", згідно з якою Вашингтон утримується від офіційних зв'язків з Тайванем.

Про це заявив обраний президент Штатів Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Я повністю розумію політику "одного Китаю". Однак я не розумію, чому ми повинні бути зв'язані цією політикою, поки ми не досягли домовленостей з Китаєм, що стосуються інших речей, включаючи торгівлю", – підкреслив Трамп.

Відповідаючи на запитання про свою телефонну розмову з президентом Тайваню Цай Інвень, Трамп зауважив, що Китай не має повноважень вирішувати, чи повинен він спілкуватися з нею.

"Я не хочу, щоб Китай диктував мені. Цей дзвінок надійшов мені. Це був дуже приємний дзвінок. Короткий. З якого дива будь-яка інша держава може говорити мені, приймати дзвінок чи ні?" – сказав новообраний президент США.

З 1979 року в США діє закон про відносини з Тайванем. Закон закріплює співпраця США і Тайваню в багатьох сферах, але не передбачає загальноприйнятих дипломатичних відносин.

Китай розглядає Тайвань не як окрему країну, а як власну провінцію і виступає проти офіційних контактів між іншими державами і Тайванем.

Цієї політики "одного Китаю" дотримуються і США. Тайвань не приймає її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-