Впливові сенатори США знову звернули увагу Трампа на загрозу з боку Росії

Впливові сенатори США знову звернули увагу Трампа на загрозу з боку Росії

Укрінформ
Впливові американські сенатори, які обіймають високі посади в верхній палаті Конгресу США – республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем й демократи Чарльз Шумер і Джек Рід – оприлюднили в неділю спільне звернення щодо необхідності вивчити повною мірою кіберзагрозу з боку Росії.

Текст документа розміщений на офіційній сторінці Комітету з питань Збройних сил Сенату США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом багатьох років іноземні противники спрямовували кібератаки на фізичну, економічну та військову інфраструктури Америки й водночас крали нашу інтелектуальну власність. Тепер цілями стали наші демократичні інститути. Останні доповіді про російське втручання в наші вибори повинні стати тривожним сигналом для кожного американця", - наголошується в документі.

Спільна заява сенаторів вийшла після того, як обраний президент США Дональд Трамп висловив недовіру висновкам ЦРУ про справжню мету хакерських атак Росії на США в період президентських виборів. Крім того, у неділю Трамп особисто заявив, що має намір призначити держсекретарем лояльного до РФ бізнесмена, виконавчого директора Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона.

Як підкреслили американські законодавці, комітети Конгресу з питань національної безпеки попрацювали над тим, щоб розв'язати складну проблему кібербезпеки, але "останні події свідчать, що багато чого ще належить зробити". Демократи і республіканці повинні працювати разом, "щоб ретельно вивчити всі останні інциденти та розробити комплексні рішення для стримування й захисту від подальших кібератак".

"Ставки є надто високими для нашої країни. Ми сповнені рішучості працювати у двопартійний спосіб, і будемо прагнути до об'єднання з нашими колегами навколо мети розслідування, а також навколо того, щоб зупинити такі серйозні загрози, як кібератаки, що проводяться урядами іноземних держав та загрожують нашій національній безпеці", - заявили американські законодавці.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня група з 27 сенаторів звернулася з відкритим листом до Трампа, в якому закликали обраного президента бути обережним у політиці з Росією, враховуючи її дії в Сирії і Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-