На виборах у Румунії перемагають соціал-демократи – екзит-поли

На виборах у Румунії перемагають соціал-демократи – екзит-поли

Укрінформ
Соціал-демократична партія Румунії набрала найбільшу кількість голосів парламентських виборах, що завершилися в країні: за соціал-демократів віддали свої голоси 44% виборців.

Такі дані екзит-полів, оприлюднені після закриття виборчих дільниць, передає власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з оприлюдненими даними, слідом за соціал-демократами з великим відставанням йдуть представники Націонал-ліберальної партії (22% голосів), Союзу за порятунок Румунії (10%), Демократичного союзу румунських угорців і Альянсу лібералів і демократів (по 5,5% голосів).

Як свідчать результати екзит-полів, не подолала виборчого порогу партія «Народний рух», очолювана екс-президентом Траяном Бесеску.

На думку експертів, для подальшої роботи парламенту і майбутнього затвердження уряду соціал-демократам доведеться вести переговори про створення коаліції.

За попередніми даними, явка на виборах склала близько 40%, що на 5% нижче явки на попередніх парламентських виборах у 2012 році.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Румунії пройшли чергові парламентські вибори.

За 466 депутатські місця в двопалатний румунський парламент (Сенат і Палата депутатів) боролися майже 7 тисяч кандидатів.

Офіційні попередні результати голосування та дані про явку будуть оголошені в ніч з неділі на понеділок у міру обробки протоколів, отриманих від виборчкомів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-