Вибори в Румунії: на дільницях у Кишиневі утворилися черги

Вибори в Румунії: на дільницях у Кишиневі утворилися черги

Фото
Укрінформ
Громадяни Республіки Молдова, які мають і румунське громадянство, активно беруть участь у парламентських виборах у Румунії: на окремих дільницях утворилися черги.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Із загальної кількості внесених у виборчі списки громадян Румунії, які проживають за межами країни, вже проголосували близько 25 тисяч чоловік. В Республіці Молдова проголосували 10 тисяч виборців (загальна кількість молдаван з румунським громадянством становить близько 400 тисяч осіб)», - повідомили в Центральному виборчому бюро Румунії.

Загалом за межами Румунії працюють 417 виборчих дільниць, з яких 35 відкриті на території Республіки Молдова.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Румунії проходять чергові парламентські вибори. У виборчі списки включено понад 18 мільйонів громадян. Станом на 14.00, явка на виборах становить близько 22% (проголосувало більше 3-х мільйонів виборців).

На 466 місць у двопалатний румунський парламент (Сенат і Палата депутатів) претендують понад 6,5 тисяч кандидатів від різних політичних партій, рухів та коаліцій.

Офіційні результати голосування та дані про явку будуть оголошені в ніч з неділі на понеділок у міру обробки протоколів, отриманих від виборчкомів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-