У Румунії

У Румунії "День тиші" перед парламентськими виборами

Укрінформ
Субота, 10 грудня, оголошено в Румунії Днем тиші " перед парламентськими виборами, які пройдуть в неділю, 11 грудня.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«У день, що передує парламентським виборам, виборчим конкурентам забороняється проводити агітацію, здійснювати будь-які фінансові операції зі спеціальних рахунків з позначкою «Виборчий фонд». Засобам масової інформації забороняється оприлюднювати будь-які дані соціологічних опитувань та досліджень», - зазначили в Центральному виборчому бюро Румунії.

У списки для голосування включено понад 18 мільйонів громадян. У неділю виборчі дільниці будуть відкриті з 7.00 годині ранку до 21.00 години за місцевим часом.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 11 грудня, в Румунії пройдуть чергові парламентські вибори. У двопалатний румунський парламент (Сенат і Палата депутатів) будуть обрані 466 депутата, що на 122 депутатських місць менше порівняно з чинним складом парламенту (Закон про скорочення депутатських місць було прийнято в 2015 році).

На ці місця у румунському парламенті претендують представники понад 10 політичних партій, рухів і коаліцій, а також незалежні кандидати. У парламент за окремими списками будуть вибиратися представники національних меншин та зарубіжної діаспори.

За останніми даними соціологів, фаворитами виборчої кампанії є Соціал-демократична та Націонал-ліберальна партії, а також Союз за порятунок Румунії.

Згідно з даними Центрального виборчого бюро Румунії, на парламентські вибори акредитовані три соціологічні компанії, які проведуть опитування виборців на виході з виборчих дільниць (екзит-поли). Їх результати будуть оприлюднені в неділю ввечері одразу ж після закриття виборчих дільниць, о 21.00 за місцевим часом.

Офіційні попередні результати голосування будуть оголошені в ніч з неділі на понеділок мірою опрацювання протоколів, отриманих від виборчкомів.

Характерною особливістю цьогорічних парламентських виборів стане і голосування поштою. Цим правом скористаються близько 9-ти тисяч громадян, які своєчасно зареєструються в електронному реєстрі виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-