У Румунії виявили близько 3,5 тис. фейкових революціонерів 89-го року

У Румунії виявили близько 3,5 тис. фейкових революціонерів 89-го року

Укрінформ
Слідчі і прокурори Контрольної гвардії при уряді Румунії завершили розслідування справи про видачу фальшивих посвідчень «учасникам» антикомуністичної революції 1989 року.

За попередніми даними, за останні 27 років було видано близько 3,5 тисячі фальшивих посвідчень «революціонерам», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Частину матеріалів Контрольна гвардія вже передала до прокуратури. За попередніми даними, з 1990 по 2012 роки для надання допомоги борцям з комуністичним режимом з державного бюджету було виділено більше 750 мільйонів євро, при цьому майже 3,5 тисячі посвідчень революціонерів виявилися фальшивими», - зазначається у звіті Контрольної гвардії.

Слідчим вдалося також з'ясувати, що фальшиві посвідчення видавалися і особам, які на момент падіння комуністичного режиму в Румунії, в грудні 1989 року, були неповнолітніми дітьми.

Згідно з румунським законодавством, учасникам антикомуністичної революції надаються довічні пільги: щомісячна грошова допомога, розмір якої перевищує 400 євро, звільнення від сплати податків, виділення безкоштовних земельних ділянок під будівництво житлових будинків, а також держдопомога при будівництві будинків у розмірі 20 тисяч євро. Окрім цього, революціонери безкоштовно користуються громадським транспортом, включаючи поїздки на потягах і в міжміських автобусах.

У цій справі правоохоронні органи Румунії вже заарештували 7 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-