У Новій Зеландії розгортається боротьба за прем'єрське крісло

У Новій Зеландії розгортається боротьба за прем'єрське крісло

Укрінформ
Всередині правлячої партії Нової Зеландії після відставки прем'єра Джона Кі розгортається серйозна боротьба за право очолити уряд.

Про це пише австралійське видання The Guardian.

Напередодні Джон Кі, оголосивши про свою відставку, заявив, що підтримуватиме на місце лідера Національної партії кандидатуру Білла Інгліша. Однак, окрім Інгліша, про свою готовність вступити у боротьбу за право очолити партію та посісти прем’єрське крісло, оголосили принаймні ще два претенденти-члени Національної партії країни: міністр охорони здоров'я Джонатан Коулман та міністр у справах виправних установ і поліції Джудіт Коллінз.

Остаточне рішення буде прийняте на партійному з’їзді 12 грудня, однак за даними опитування, проведеного Ферфакс-Нільсон, 37% жителів Нової Зеландії підтримує Біла Інгліша як наступника Джона Кі.

Найбільші шанси після Біла Інгліша має Джудіт Коллінз, однак незважаючи на сильний стиль керівництва, Коллінз сприймається як фігура, що може призвести до розколу у партії.

Серед інших можливих кандидатів також називають міністра економічного розвитку Стівена Джойса, міністра юстиції Емі Адамс та міністра енергетики Саймона Бріджеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-