США не виключають продовження переговорів між Керрі та Лавровим по Сирії

США не виключають продовження переговорів між Керрі та Лавровим по Сирії

Укрінформ
У державному департаменті США допускають можливість продовження переговорів з Російською Федерацією, в тому числі на вищому рівні, щодо врегулювання в Сирії, а також безпосередньо по ситуації в Алеппо.

Про це заявив у вівторок під час щоденного брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепу Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наскільки мені відомо, зараз існує багато спекуляцій з приводу статусу переговорів з міністром закордонних справ Лавровим. Держсекретар (Джон Керрі – ред.) не виключає такої можливості", - зазначив Тонер.

Він також поінформував, що наразі продовжується процес доопрацювання деталей в контексті переговорів по ситуації в Сирії та безпосередньо в Алеппо, а також щодо практичних кроків, які можна реально застосувати з обох сторін. Але зараз, зауважив представник Держдепу, він "не хотів би говорити про ті речі, про які невідомо, чи будуть вони обговорюватися сторонами".

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня США призупинили свою участь у двосторонніх переговорах з Росією по сирійському врегулюванню через відмову РФ припинити бомбардування, в тому числі, житлових кварталів у Сирії. Тим часом, глави зовнішньополітичних відомств двох країн періодично проводили діалог як по телефону, так і під час особистих зустрічей.

Остання така зустріч відбулася минулої п'ятниці в Римі, під час якої американський представник заявив про нові ідеї щодо сирійського врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-