У США закликали посилити тиск на Росію

У США закликали посилити тиск на Росію

Укрінформ
Якщо стан справ в українському питанні залишити таким, як зараз, збройна агресія й територіальна експансія невдовзі стануть звичним явищем у інших частинах світу, і агресори почуватимуться безкарними. Щоб уникнути цього, потрібно негайно ввести дійсно відчутні санкції проти РФ.

На цьому наголошується в дослідженні "Оцінюючи західні санкції проти Росії", презентованому у вівторок у американському аналітичному центрі "Атлантична Рада", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Західні лідери не повинні зупинятися на збереженні статус-кво в східній частині України, що може створити небезпечний прецедент для подальших односторонніх змін міжнародних кордонів з боку інших держав", - підкреслюється в документі, який випустив Євразійський центр імені Діну Патрісіу та Глобальна ділова та економічна програма "Атлантичної ради" (Вашингтон).

Наприклад, той же Китай грає в аналогічні територіальні ігри, і ситуація навколо цієї країни стає все більш напруженою.

"Якщо Захід не зможе примусити Росію виконати Мінськ-2 ближчим часом, військова сила може знову стати прийнятним інструментом зовнішньої політики, будучи готовою до застосування в країнах по всьому світу", - наголосив автор дослідження Сергій Алексашенко.

Політичні інструменти, які використовував Захід для тиску на Росію, "спричинили незначний вплив і не змінили агресивної політики Путіна". Санкції, розроблені в середині 2014 року, "істотно не збільшують ціну для російської зовнішньої політики" і явно не впливають на поведінку Кремля.

"Якщо санкції залишаються незмінними (не кажучи вже про часткове припинення або послаблення), їх ефективність почне зникати, і це продемонструє нездатність Заходу перешкоджати серйозній кризі, спровокованій Росією", - підкреслив автор.

Однак, якщо Захід хоче продемонструвати, що санкції можуть бути цінним і важливим інструментом зовнішньої політики, "він повинен розширити обсяги санкцій та їхнього тиску на Росію і значно підвищити ціну за агресивну політику Путіна".

Дослідження "Оцінюючи західні санкції проти Росії" охоплює 28 сторінок та містить аналіз, розрахунки та рекомендації щодо впливу на нинішнє російське керівництво з метою примусити його припинити агресію в східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-