У зовнішній політиці РФ буде більше

У зовнішній політиці РФ буде більше "фактора сили" - Путін затвердив концепцію

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики Росії, в якій йдеться, що у міжнародних відносинах "підвищується роль фактора сили".

Про це повідомляє Meduza

У документі йдеться про загострення політичних, соціальних та економічних протиріч.

Автори концепції відзначають зростаючу імовірність втягування провідних країн світу в регіональні конфлікти. При цьому небезпека початку великомасштабної війни, у тому числі ядерної, "залишається невисокою".

"Існуючі військово-політичні союзи не здатні забезпечити протидію усьому спектру сучасних викликів і загроз", - йдеться у документі.

Одним із найбільш небезпечних чинників у концепції названо "посилення загрози міжнародного тероризму". Для боротьби з ним пропонується створити широку міжнародну коаліцію.

У документі відзначається, що Росія проводить незалежну зовнішню політику, яка базується на "безумовній повазі міжнародного права". Зовнішньополітичний курс країни автори концепції вважають передбачуваним і послідовним.

Одним із завдань зовнішньої політики Росії у концепції названо "зміцнення позицій російських засобів масової інформації і масових комунікацій у глобальному інформаційному просторі та доведення до широких кіл світової громадськості російської точки зору на міжнародні процеси".

Нова концепція зовнішньої політики Росії опублікована на офіційному порталі правової інформації.

Карикатура: Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-