Пан Гі Мун назвав нові санкції проти КНДР

Пан Гі Мун назвав нові санкції проти КНДР "найжорсткішими" за всю історію РБ ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав нову резолюцію Ради Безпеки щодо посилення цільових та секторальних обмежень проти Пхеньяна, назвавши санкції "найбільш жорсткими" за всю історію Радбезу.

Про це він заявив у середу, передає Центр новин ООН.

"Сьогоднішня резолюція містить найжорсткіший і найбільш повний режим санкцій, коли-небудь введених Радою Безпеки. Вона однозначно наголошує на тому, що КНДР повинна припинити подальші провокаційні дії та виконувати повною мірою свої міжнародні зобов'язання", - заявив глава Організації.

Пан Гі Мун нагадав, що, починаючи з січня поточного року Північна Корея провела два ядерних випробування та 25 пусків з використанням технологій балістичних ракет.

Водночас, генсек ООН закликав всі держави виконувати вимоги Ради Безпеки щодо КНДР, а керівництво цієї країни "змінити курс і піти шляхом ядерного роззброєння".

Як повідомляв Укрінформ, у середу Рада Безпеки ООН одностайним рішенням посилила цільові та секторальні санкції проти Пхеньяна через порушення ним заборони на здійснення ядерних випробувань.

Члени Радбезу відновили й розширили список заборонених для експорту та імпорту предметів, матеріалів і устаткування. Вони також доповнили перелік заборонених предметів розкоші. Туди потрапили килими і гобелени вартістю понад $500, посуд з порцеляни вартістю понад $100.

В ООН також розширили список фізичних і юридичних осіб, які підпадають під санкції, в тому числі пов'язані з забороною на поїздки і заморожуванням рахунків. До "чорного списку" включено 10 нових організацій і 11 посадових осіб Північної Кореї, в тому посли КНДР у Єгипті і в М'янмі.

Рада Безпеки рекомендувала також всім державам-членам ООН призупинити науково-технічне співробітництво з участю осіб або груп, що представляють КНДР, за винятком обміну у сфері медицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-